За чифлика

Чифликъ Ненкови – тел: +359 886 318 288, село Осеновлаг, община Своге, Софийска област
Чифлик Ненкови почивка сред природата за цялото семейство

Чифликъ „Ненкови“ – почивка сред природата за цялото семейство!

Чифликъ „Ненкови“ е открит на 15 юли 2006 г., но историята му започва четири години по-рано, когато Милена и Петър Ненкови, връщайки се от пътуване из красивата ни България, се сдобиват с едно щраусово яйце.
С всеки изминал ден в съзнанието им се зараждаха нови и нови идеи и без да се замислят какво може да им донесе това, веднага се втурнаха към реализирането им. Така се зароди идеята, че подходящо място за създаването на ферма е закътаното високо в планината с. Осеновлаг, община Своге, Софийска област. След реновиране на една полуразрушена сграда, създаване на зоокът и отваряне на механа, Чифлик Ненкови беше факт.

Село Осеновлаг, където се намира Чифлик Ненкови, е в община Своге, Софийска област. Село Осеновлаг е закътано селце, разположено на 90 км. североизточно от София. Селото се намира в планински район, в планината Ржана планина на Западна Стара Планина. Селото и околността привличат хиляди туристи не само заради красивата си природа, но и заради разположения в района Манастир Седемте Престола, който се намира на 6 км. от Чифлик Ненкови.

Днес Чифлик Ненкови се радва на много доволни гости, които се отбиват при нас след като са посетили красивия манастир Седемте Престола или просто след разходка из красивия край на село Осеновлаг, който може да Ви заплени със своята флора и фауна. 

Чифлик Ненкови разполага с хотелска част с уютни стаи, в които можете да се почувствате като у дома си. 

За Вашата истинска релаксираща почивка сме осигурили удобства, като сауна, солариум, външно джакузи, както и масажи след предварителна заявка. Нашите гости могат да се забавляват в специално пригодената за целта зала за игри, в която има билярд, тенис на маса, дартс, шах, табла.

Механата към чифлика разполага с 75 места, като за нашите гости опитните готвачи приготвят вкусни манджи по автентични балкански рецепти и специалитети от международната кухня. Механата е обзаведена в изцяло битов интериор, а в градината към нея можете да се полюбувате на красивата природа и богата зеленина. От барбекюто в механата се носи уханието на прясно изпечени и вкусни пилешки и свински деликатеси. Най-малките могат да се забавляват на детската площадка, намираща се в непосредствена близост до голямата градина на механата, така че винаги да са под зоркото око на своите родители.

Чифлик Ненкови и механата към него са подходящи за тържества, чествания и специални прояви. За целта разполагаме със зала за сватбени и други тържества, а нашите опитни готвачи ще приготвят за Вас и Вашите гости индивидуално меню, съобразено за случая и Вашите желания. 

В стопанството на Чифлик Ненкови малки и големи могат да се полюбуват на различни животни, всички отглеждани с много любов – щрауси, каракачански коне, понита, лами, лопатари, фазани, токачки, крави, овце, кози, патици, гъски, пуйки, кокошки, зайчета.

Чифлик Ненкови е идеалното място, което да включите към организирания от Вас планински екотуризъм. Като гости на Чифлик Ненкови можете да се възползвате от предлаганата от нас услуга – езда с планински коне и понита за деца, както и обучение с инструктор. Предлагаме колела под наем. За любителите на риболова предлагаме въдици под наем. За целта разполагаме със собствен риболовен вир, в който отглеждаме основно пъстърва и шаран. В редки случаи зарибяваме и с местни диви породи – таранка, черна и бяла мряна. 

След престоя си в Чифлик Ненкови можете да купите за спомен и за подарък сувенири и подаръци от нашия магазин за сувенири, намиращ се до чифлика.

За контакти и резервации не се колебайте да се свържете с нас! Бъдете наши гости! Ние Ви очакваме!